Alumeco uvádí na trh GreenAl a RecycAl:

Alumeco uvádí na trh GreenAl a RecycAl:

Hliníkové profily se zelenou spotřebou energie a vysokou mírou recyklace

Prostřednictvím výrobků GreenAl a RecycAl uvádí společnost Alumeco na trh dva nové profilové produkty: jeden, který využívá certifikovanou zelenou energii v rané a energeticky náročné části výroby hliníkových profilů a druhý, který využívá možnosti velmi vysoké míry recyklace hliníkového šrotu.

- Tyto dva produkty jsou zajímavé a stojí za bližší pozornost zákazníků, kteří touží po kvalitě a zároveň chtějí u svých produktů a řešení zvážit recyklaci a uhlíkovou stopu, říká Jimmi Larsen, vedoucí výroby společnosti Alumeco:

- Pro Alumeco jde o převzetí odpovědnosti za životní prostředí a klima, ale i pocit, že jsme schopni vyhovět přáním našich zákazníků ohledně ekologicky šetrných a udržitelných alternativ, je pro nás také cenný. V budoucnu se s produkty GreenAl a RecycAl můžeme ještě více zapojit do ekologických a udržitelných řešení našich zákazníků. To platí především pro hliníkové profily, které mohou mít mnoho oblastí použití např. v konstrukci, interiérovém designu, designu a nábytku, abychom zmínili jen několik oblastí. Možností je mnoho a my jsme nadšení, že můžeme zákazníkům nabídnout zelenější alternativu.

GreenAl: Extrakce pomocí zelené energie

​Energeticky nejnáročnější aspekt hliníku se nachází v počátečním procesu, kdy je bauxit extrahován a poté roztaven na surový hliník:- Je to tedy jedna z oblastí, kde lze podniknout kroky, které jsme provedli s GreenAl. Zajistili jsme, že velké množství energie použité v procesu elektrolýzy pochází spíše ze zdrojů zelené energie, jako je voda nebo větrná energie, a nikoli z uhlí nebo plynu. Jedná se o mnohem udržitelnější přístup a emise CO2 jsou mnohem nižší.

S GreenAl může Alumeco nabídnout profily vyrobené z nově extrahovaného hliníku s nízkým dopadem CO2 od 4 kg CO2 na kg hliníku, v závislosti na konkrétním projektu.

RecycAl: Zelené výhody recyklace

Jakmile je bauxit extrahován a roztaven na hliník, má hotový hliník významné ekologické výhody, pokud jde o recyklaci:

- V RecycAl se zaměřujeme na recyklaci hliníkového šrotu a post-spotřebitelský aspekt. Hliník lze opakovaně používat neomezeně- a s velmi malými ztrátami materiálu na rozdíl od jiných typů materiálu. Při jeho roztavení namísto použití nové výroby je spotřeba energie nejvýše 5 % původní. Emise CO2 jsou tedy podobně sníženy. V případě RecycAl jsou emise CO2 až 2,04 kg CO2 na kg hliníku, v závislosti na konkrétním projektu a mohou obsahovat až 75 % šrotu. To je nesmírně důležité pro mnoho zákazníků, kteří se také postupně setkávají s poptávkou po zelených a udržitelných řešeních, uvádí Jimmi Larsen.

Obě naše nové značky z udržitelného zeleného hliníku jsou dodávány s EPD (environmentální deklarace produktu) v souladu s EN 14025.

Diagram - Intenzita uhlíku pro hliník

Kg CO2 na kg hliníku pro Greenal og Recycal.

Alumeco uvádí na trh GreenAl a RecycAl: